Suluada Nerede Suluada Tekne Turu

Türkiye’nin Maldivleri olarak son yılların en popüler adası Suluada hakkında bilgi içeren yazımızda Suluada Nerede ?, Suluada’ya Nasıl Gidilir ?, Suluada tekne turu ve adanın genel bilgilerine kadar hepsini sizler için anlatıyoruz. Eminiz bir çoğunuz adını duymadınız bir çoğunuz ise sosyal medyada mutlaka fotoğraflarına denk geldi. Şimdi sizi öyle bir adayla tanıştıracağız ki hayran kalacak, bir an önce gitmek için tatil planlamaya başlayacaksınız.

SULUADA NEREDE ?

Antalya, Kumlucu ilçesine bağlı Adrasan tatil bölgesinin hemen karşısında yer alan minicik bir Akdeniz adasıdır. Adrasan kumsalından Suluada mesafesi 15 km’dir. 15 km okuyunca çok kısa mesafe gibi gözükse de denizden yol aldığınız için tekne turu ile Adrasan’dan Suluada’ya varış yaklaşık 1 saat sürüyor.

Suluada’ya gitmenin tek yolu tekne kullanmaktır. Başka türlü adaya ne karadan ne de havadan ulaşım yoktur. Bunun için kalkış noktası Adrasan kumsalı. Yani her ne olursa olsun Adrasan’a gitmeniz gerekiyor.

Olympos’tan Adrasan mesafesi 13,5 km – 20 dakika,

Kumluca’dan Adrasan mesafesi 29 km – 35 dakika,

Antalya merkezden Adrasan mesafesi 94 km – 1 saat 40 dakika,

Kaş merkezden Adrasan mesafesi 116 km – 2 saat

SULUADA TEKNE TURU

Yukarıda da söylediğimiz gibi Suluada’ya gitmenin tek yolu tekne turuna katılmaktır. Adrasan limandan kalkan onlarca tekneden herhangi bir tanesine binerek Suluada’ya gidebilirsiniz. Turların kalkış saati 09:00 – 09:30 arasıdır. Suluada günlük tekne turundan dönüş saati ise akşam üzeri 17:00 – 18:00 arası oluyor.

Suluada Tekne Turu Kaç Para?

Hemen hemen her teknenin fiyatı aynıdır. Zaten tüm tekne kaptanları ya arkadaş ya da akraba oldukları için fiyatları aynı tutmaya özen gösteriyorlar. 2019 yaz dönemi tekne turu fiyatları kişi başı 80 TL. 2023 güncel fiyatı 200-220 TL’dir.

Tekne turu fiyatına yani 220 TL’e dahil olan hizmetler :

Suluada’ya ulaşım ve geri dönüş,

Suluada’daki kumsal ziyaretleri, mağara ziyaretleri, su kaynağının çıktığı nokta (Suluada’nın arka tarafı),

Öğle yemeği ve ikramlar (çay, meyve)

SULUADA’DA YAPILACAKLAR

İsmini adada çıkan tatlı kaynak sudan alan Suluada adeta Maldivler gibidir. Eğer Maldivler hayali kuranlar varsa aranızda binlerce doları vermek yerine 220 TL’e Maldivler’e eş değer deniziyle maviye ve berraklığa doyuracak olan Suluada’ya gidebilirler.

Instagram hesabımızı takip edin

Suluada’da toplam iki kumsal bulunuyor. İlki adanın ana kumsalı ve aşağıdaki fotoğrafın olduğu yerdir. Açık konuşmak gerekirse bizim de en sevdiğimiz kumsal bu. Bu kumsalda yaklaşık 2-3 saat mola veriliyor. Denize girmek için yeterince vaktiniz oluyor. Öğle yemeği için tekneye bindiğinizde siz yemekleri alıp oturuncaya kadar tekne artık kumsaldan yavaş yavaş ayrılıyor.

İkincisi ise adanın arka tarafına geçmeden uğranılan diğer kumsaldır. Bu kumsalda aslında ilki kadar güzeldir. İlk kumsalda manzaranın güzelliği ağzınızı açık bıraktıracağı için denize girmekten çok fotoğraf çekilmek isteyeceksiniz. Eğer bu uğurda denize girmeye çok vaktiniz kalmazsa üzülmeyin. Suluada’nın ikinci durak noktası olan diğer kumsal da denize girmek için inanın çok keyifli.

Suluada’nın arka tarafına geçmeden önce yol üzerinden çok güzel irili-ufaklı mağara ziyaretleri oluyor. Tam minderlerinize kurulup keyif yapacağım derken bir bakmış mağaranın önünde durulmuş. Aman ne var ki bunda deyip yerinizden kalkmamazlık yapmayın. Mutlaka teknenin burnuna gidip mağaranın içini görün. Bu aşağıda eklediğimiz fotoğraf mağaralardan bir tanesinden görüntü. Nasıl ama güzel değil mi?

Suluada tekne turunun sonuna gelmeden önce artık adanın arka tarafına geçiliyor. Burası duraklama yapılan son nokta. Suluada’nın ismini aldığı kaynak suyun da çıktığı yer. Tekne yanaştıktan sonra sağ tarafta kalan kısım adeta havuz gibi. Öyle bir mavi rengi var ki suyun tarif etmesi mümkün değil. Denizi sevmeyen adamın canını çektirir cinsten.

Burası için size bir ipucu verelim. Eğer dalış yapmayı seviyorsanız teknenin yanaştığı noktanın sol tarafına doğru yüzün. Yaklaşık 200-300 metre ileride çok güzel bir tünel var. Bir kaç metre dalarak bu tünelden geçebilirsiniz. Deniz altını sevenler için bizce güzel bir nokta. Suluada’da ayak basmadık yer bırakmadıktan sonra artık dönüş yoluna geçiliyor. İkramlar eşliğinde akdenizin ılık rüzgarı eşliğinde güzel bir günün sonu geliyor. Suluada için en önemli tavsiyemiz mümkünse buraya yaz başı ve yaz sonu gelmenizdir. Çünkü daha az insan ve daha az tekne olduğu için kalabalık olmuyor. Ama yaz tatilinizi bu dönemlere denk getiremiyorsanız bile önemi yok. Çünkü Suluada her ne olursa olsun iyi ki gelmişim dedirtecek kadar güzel bir adadır.

Umuyoruz Suluada hakkında verdiğimiz bilgilerden memnun kalmışsınızdır. Yazıyı bitirmeden son bir tavsiyemizde Adrasan’a vardıktan sonra Chill House’a gidip incir tatlısı yiyin 🙂 En son kapanacaktı. Ama kapanmadıysa mutlaka uğrayın.

Youtube kanalımıza abone olun

More from the blog

OLİMPOS’TA GEZİLECEK YERLER

Suluada, Çıralı Yanartaş, kaya tırmanışı, Olimpos sahilinde kano deneyimi, Olimpos antik kenti olsun Olympos tatili yapacak olanları çok şeyin beklediğini en baştan söyleyelim. Olimpos gezi...

Küçük Kaputaş Plajı, Kaş

Bu sefer sizlere Kaputaş plajından değil Küçük Kaputaş Plajı'ndan bahsetmek istiyoruz. Kaputaş plajının güzelliğine diyecek lafımız yok. Ama gün geçtikçe artan popülaritesi yüzünden git...

Taş Kapı, Kaş

Bu sene ani bir karar üzerine Akdeniz rotası çıkararak, ilk rota olarak Antalya'nın en popüler tatil bölgesi Kaş ile başladık. Kaş'ta Gezilecek Yerler yazımızda...

Olympos Antik Kenti

Türkiye'nin en önemli Likya şehirlerinden birine ev sahipliği yapan Olympos Antik Kenti bulunduğu konum ve özellikle tatil merkezinin tam içinde yer alması sayesinde ülkemizin...