Hint okyanusunun kuzeybatısında, Arap yarımadasının 350 km güneyinde Yemen Cumhuriyetinde bulunan çok ilginç bir adadan bahsetmek istiyoruz sizlere. Adanın adı Socotra Adası. Ada 3625 km2 alan üzerindedir. Socotra adasının 7 milyon yıl önce Afrika kıtasından ayrılıp ada halinde geldiğine inanılıyor.
Sansktritçe’de mutluluk anlamına gelen adanın hemen hemen tamamı kaya ve taşlardan oluşmaktadır. Toprak olmayan taşlar arasında boy gösteren bitkiler, ağaçlar adayı benzersiz, olağanüstü manzaraya büründürmektedir.
2008 yılında Unesco Dünya Miras Listesine alınan Socotra Adası bir çok kuş türüne, örümceklere, bitkilere, ağaçlara ve mercan kayalarına ev sahipliği yapmaktadır.
Socotra Adası biyolojik çeşitliliği nedeniyle dünyada ki en farklı görünüşe sahip adalardan bir tanesidir.
2004 yılına kadar asfalt olmayan ada’ya bu tarihten sonra yol yapılmıştır. Günümüzde oldukça fazla turist ağırlar hale gelen ada mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde olmalıdır.
Ada’da bulunan bitkilerden bazıları şöyledir: Adeta fil bacağını andıran çöl gülleri, şemsiye görünümlü dragon kan ağacı, mantar görünümlü ağaçlar ve daha fazlasına sahiptir.