Kahve Çeşitleri

Dünya Kahve Çeşitleri

Kahve çeşitleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmasakta kahvenin faydalarını bilmeyen yoktur. Zihin üzerinde yaptığı olumlu etki, zayıflatma özelliği olması, doping etkisi vermesi, stresi bertaraf etmesi, konsantreyi arttırması gibi daha bir çok olumlu faydaları olduğundan bahsedebiliriz.

Ülkemizin geleneksel kahvesi Türk kahvesi ve bizler her gün bir fincan kahveye hayır diyemeyenlerdeniz. Kahveye olan düşkünlüğümüz yalnız kendi ülkemizde değil dünyanın neresine gidersek gidelim her bulunduğumuz ülkede de devam ediyor.

Biliyorsunuz ki biz çok sıklıkla seyahat eden insanlarız. Uzun yolculuklar, taşıdığımız yük, ülke değişimleri nedeniyle karşı karşıya kaldığımız değişken iklimler üzerimizde her ne kadar olumlu etki yapıyor olsa da yorulmadığımız anlamına gelmiyor. Yorgunluk kahvesi diye bir tabir vardır ya işte biz bunu nerede olursak olalım uyguluyoruz. Ve samimiyetle söyleyebiliriz ki yukarıda yazdığımız olumlu faydaların her birini hissediyoruz.

Asıl sizlere anlatmak ve tanıtmak istediğimiz dünyadaki kahve çeşitleri. Herkes gibi bizlerde kahve denilince ilk aklımıza gelenler başta türk kahvesi olmak üzere cappuchino, espresso, latte, filtre kahvedir. Ancak öyle kahve çeşitleri vardır ki hem yapılışları hem tatları hem de üretimi gereği çok ilginçtirler.

İtalya

Affogato : Fincan içine konulmuş dondurma üzerine bir shot espresso eklenir ve son olarak krema ile süslendikten sonra hem görsel şıklık sunar hem de kahve ve kahvenin karışımı sonucu muazzam bir tat.

Yunanistan

Frappe : Buzlu ve oldukça şekerli bir kahvedir. Yunanistan’da çok önemli bir içecek olduğunu herkesin elinde olmasından dolayı hemen anlayabilirsiniz.

Finlandiya

Peynirli Kahve / Kaffeost : Fincanın en altına birkaç parça peynir konulduktan üzerine üzerine kahve ilave edilir. Kahve bittikten sonra kahvenin bütünleştiği, içine iyice işlediği peynirler yenir.

Endonezya

Kopi Luwak Kahvesi : Dünyanın en pahalı kahvesidir. Endonezya’daki Sumatra adasında yaşayan misk kedisi türü Paradoxurus kahve çekirdeklerini yemesinin ardından bunları dışkılamasıyla elde edilen kahve türüdür. Dünyada en az üretilen kahve türü olduğunun da altını çizmek isteriz.

Meksika

Cafe del Olla : Toprak bir kapta pişirildikten sonra yine toprak fincan ile servis edilen aynı zamanda tarçınla tatlandırılan oldukça değişik bir kahve türüdür.

Etiyopya

Buna Kahvesi : Dünyanın en iyi kahvelerine ev sahipliği yapan ülkelerden biri olan Etiyopya’da ibik şeklindeki bir kapta uzun süre pişirildikten sonra ufak fincanlara servis edilerek içiliyor.

Fas

Café des épices : Oldukça baharat içeren bir kahve türüdür. Kahve çekirdekleri içine susam ve karabiber konulduktan birlikte çekilir ve sonra pişirilir. Türk kahvesine benzer olup tek farklı daha baharatlı oluşudur.

Vietnam

Vietnam Kahvesi: Yoğunlaştırılmış süt üzerine içi kahve dolu metal bir filtre yerleştirilmesi ve sıcak suyu döktükten sonra fincana damla damla akmasıyla 2-3 dakika da yapılan bir kahvedir. Yapımı enteresan olduğu gibi tadı oldukça sert ve yoğundur.

Tayland

Fil Gübre Kahvesi / Elephant Dung Coffee : Bir filin 33 kilo kahve çekirdeği yemeği ve bunu hazmettikten sonra dışkılaması (500 gr) sonucu elde edilen kahve türüdür. Kahvenin sunumu oldukça gösterişli olup dünyanın hiçbir yerinde karşılaşamayacağınız türdendir. Tadı nasıl merak ediyorsunuz tabi. Türk kahvesine oldukça yakın desek inanır mısınız.

Her türlü kahveden bahsettik biraz da içinde alkol barındıranları tanıtalım ;

Almanya

Pharisaer : Rom ve kremanın birleşmesiyle meydana gelen ilginç tadı olan kahve türüdür.

İspanya

Café Carajillo : Bir shot rum üzerine krema eklenerek ve limon kabuklarıyla süslenen meşhur İspanyol kahvesidir.

İrlanda

İrlanda Kahvesi : Kahve ve viskinin karşımı ile ortaya çıkan değişik bir tat.

 

More from the blog

Gaziantepte Ne Yenir

Gaziantep gezimiz ile bu hafta karınları doyuran, bizleri tatlı komasına sokan bir lezzet turu gerçekleştirdik. Konu Güneydoğu gezisi olunca akıllara gelen ilk soruda Gaziantep’te...

Yeşil Çay

İçerdiği antioksidan ve diğer özellikleri ile çok saygın ve sağlıklı bir içecek olduğu muhakkak. Yeşil çayın ilk demlendiği ve Çin İmparatoru She Nong tarafından M.Ö 2373 yılında içildiği...