Afrika safari hayalimizi Kenya’da Büyük Göç zamanına denk getirerek gerçekleştirmenin keyfini ve takipçilerimiz için ilk düzenlediğimiz turun bu denli memnuniyet içinde geçmesinin gururunu yaşadığımızı belirtmek isteriz.
Afrika’da safari yapmak her ikimizin de gerçekleştirmek istediği hayaldi. Madem bizim hayalimiz belki birçok insanın da hayalidir diye işe koyulup güzel bir rota çıkarıp bizimle gelmek isteyenlere şöyle en güzelinden bir Afrika turu yapalım dedik. Bir baktık tam 28 kişi olmuşuz.
Afrika’da Safari Öncesi Hazırlık
Safari yapmak aslında diğer seyahatlerle ile kıyasladığımızda önceden hiç tecrübe etmediğimiz standartların dışında bir seyahat deneyimi. Her safari yapacak ya da yapmış olanlar gibi bizim de beklentilerimiz çok yüksek. Heyecanlı Afrika gezisi öncesi yapılacak listesi ile işe koyulmaya başladık.
Aşı ve İlaçlar
Afrika gidecek herkesin Sarı Humma Aşısı yaptırması zorunlu. Aşı Karaköy’deki Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde yaptırılabiliyor. Bunun için önceden telefonla arayarak ya da buraya gelerek randevu almalısınız. Vurdurulan aşı ömür boyu geçerli olduğu için bir sonraki Afrika gezinizde tekrarına gerek kalmayacak. Biz 2013 yılı Zanzibar gezimiz öncesi bu işlemi yaptığımız için bundan yırttık 🙂
Diğer önemli olan kısım ilaçlar. Yine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünden doktorun vereceği ilacı gitmeden 2 gün önce kullanmaya başlıyorsunuz ve seyahatten döndükten sonra sabah kahvaltıdan sonra bol suyla içmelisiniz. Doktor hangi ülkeye ne zaman gideceğinizi soruyor. Ona göre ilaçları ne zaman kullanacağınızın da talimatını veriyor. İlaçların ateş çıkarma ihtimali olduğundan yanınızda Minoset bulundurmanızda fayda var.
Ve son olarak sinek ilaçlarından bahsetmeliyiz. Doktor sıtma ilacı için verdiği reçetenin altına hangi ilaçları almanız gerektiğini de yazıyor. Üç seçenek var. Off Max, Repellent ve Defans. Biz Defans almaya karar verdik. Bunun hem spreyi hem de kremi mevcut. Kullandık mı diye soracak olursanız bir kere bile sürmedik. Gezimiz boyunca da bir kez olsun sinek tarafından ısırılmadık. Ama böyle dedik diye almamazlık etmeyin. Ne olur ne olmaz diye yanınızda bulunsun.
Yanınıza Almanız Gereken Kıyafetler
- Sabahları ve geceleri sıcak tutacak sweat-shirt ya da yünlü hırka,
- 2-3 tane adet pantolon, 3 şort, 4 t-shirt, 2 gömlek,
- Şal bulundurmanız önerilir, Safari alanı içinde toza karşı yüzünüzü korumak için,
- Kapalı ayakkabı, illa trekking ayakkabısı olması şart değil, rahat ettiğiniz birini almanız kafi,
- Her gün için bir çorap,
- Safari sonrası çadırınızda ve çevresinde vakit geçirirken kullanmak üzere terlik veya sandalet,
- İç çamaşırı,
- Yağmurluk
Kişisel Eşyalar
- Islak mendil,
- Şampuan ve duş jelleri (seyahat boyu kutuların içine koyarsanız valizinizde yer tasarrufu sağlamış olursunuz),
- İlk yardım çantası
- Şapka ve güneş kremleri,
- Saç kurutma makinası,
- G tipine uygun adaptör aparatı,
- Kamplarda elektrikler kesildiği için muhakkak fener bulundurun,
- Dürbün
Safari İçin Lens Tavsiyesi
- 70-200 mm f/4 Nikon / Canon
- 80-400 mm f 4.5 – 5.6 Nikon
- 200-400 mm f/4 lens – Nikon
Gopro ve buna benzer cihazların Safari boyunca hayvan fotoğrafı çekimleri için yetersiz olacağını sakın unutmayın.
Safari’ye Ne Zaman Gideceğinizi Bilin
Her yıl 1.5 milyon ve üzeri Afrika Antilopu, on binlerce Zebra bir araya gelerek büyük bir sürü oluşturup Tanzanya Serengeti Milli Parkından Kenya Masai Mara Milli Parkına yuvarlak çizerek göç etmektedir. Vahşi yaşamın dünya üzerindeki oyun sahnesine şahit olmak için ziyaretiniz boyunca hangi milli parka gideceğinizi bilmelisiniz.
Masai Mara için en uygun dönem Temmuz ve Ağustos başı ile Kasım sonudur.