Malezya turu için karar verdiyseniz Malezya hakkında bilgiler bu ülkeye gitmeden önce sizlere hem fikir verecek hem de tatil boyunca Malay kültürünü daha yakından tanıma fırsatı verecektir.
Biz gideceğimiz ülkeye karar verdikten sonra o ülkenin hakkında bilinmesi gereken her türlü bilgiyi toparlar, arşivimize ekleriz. Böylelikle gezimizi gerçekleştirirken karşılaştığımız uygulamak ve gelenekler bize çok yabancı gelmez.
Malezya turu kapsamında defalarca Malezya’nın adaları ve şehirlerine gitme fırsatımız oldu. Dolayısıyla edindiğimiz bilgileri sizlere aktarıp faydamız olursa ne mutlu bizlere.
Malezya 11 eyalet, 3 federal bölge ve Borneo adasındaki Sarawak ile Sabah bölgelerinden meydana gelen 28 milyon nüfuslu bir asya ülkesidir. Başkenti Kuala Lumpur olan ülkenin %62’si müslüman ardından Çin, Hint ve Hristiyan nüfusu gelmektedir. Bu da ülkenin çok kültürlülüğünün ve insanların bir arada ırk ayırımı yapmaksızın yaşadıklarının göstergesidir.
Malezya Nerede
Malezya kuzeyinde Tayland’a güneyinde Singapur’a komşu bu iki ülke arasına sıkışmış bir asya ülkesidir. Malezya denilince akla sadece bir kara parçası gelmesin çünkü doğusundaki büyük ada Borneo’daki Sabah ve Sarawak eyaletleri de Malezya’ya aittir.
Malezya Hakkında Bilgiler
Malezya’nın resmi dini İslam olduğundan aynı bizim ülkemizdeki gibi camilere ve evlere girmeden önce ayakkabıların çıkarılması zorunludur.
Şehir dışına çıkıp daha yerel insanların olduğu bölgelerde erkeklerin bağdaş kurdukları kadınların ise bacaklarını yana toplayarak oturduklarını göreceksiniz.
İşaret parmağınızla bir şey ya da yöne göstermemeye özen gösterin.
Fotoğraf çekmeden önce insanlardan saygı gereği izin almanız en doğrusu.
Malezya’da yaşayan müslümanların alkol içmesi yasaktır.
Taksiye binmeden önce fiyat konusunda pazarlık edip fiyatı sabitleyin.
Milli Park ve doğal park sınırları içinde doğaya ait olan yaprak, dal ve benzeri şeylerin alınması, ülke dışına çıkarılması yasaktır.
Ülke’nin muson dönemi yani yağışlı sezonu Ekim ile Şubat arasıdır. Bu dönem de ülkenin bazı adalarına ulaşım sağlanamaz.
Malaylar çok rahat ve keyfe düşkün insanlardır. Eğer sabırsızsanız onların bu relax hallerine çok takılmamaya özen gösterin. Netice de onların keyfi ne zaman isterse sözünüz yerine getirilir.
Resmi dili Malayca olsa da ülke genelinde İngilizce çok yaygın olarak konuşulmaktadır.
malaysiasite.nl
Malezya Ne Zaman Gidilir
Tropik iklime sahip olmasından ötürü ülke yıl boyunca 21 ila 32 derece arasındadır. Ama yıllık sıcaklığına rağmen şu tarihte gidin demek doğru olmaz. Şöyle ki;
Malezya’nın doğusunda hava güzelken aynı dönemlerde batı bölgesinde çok kötü olabiliyor. Aylara göre nereye ne zaman gidilir diye listelersek daha iyi anlayacaksınız. O yüzden Malezya ne zaman gidilir makalemizde aylara göre tüm destinasyonları enine boyuna yazdık. Okumanızı tavsiye ederiz.
Malezya Para Birimi
Malezya para birimi Malezya Ringgit’idir. Kısaca yazılışı RM veya MYR’dir. Malezya para birimi RM’nin karşılığı dolar, euro ne kadardır, Ringgit’in kuru nedir öğrenmek için buradan günlük en garanti bilgileri edinebilirsiniz.
Malezya Vize
findyourfeel.wordpress.com
Malezya Türk vatandaşlarından vize isteyen Güneydoğu asya ülkelerinden bir tanesidir. Altı ay geçerliliği olan pasaportunuzla Malezya’ya kolaylıkla giriş yapabilir ve 90 güne kadar ülkede kalabilirsiniz.
Malezya Festivalleri /Dini Bayramlar
?Ocak-Şubat : Çin Yeni Yılı
?1 Mayıs : İşçi Günü
?10 Mayıs : Wesak Günü
?4 Haziran : Kralın doğum günü
?31 Ağustos : Bağımsızlık Günü (Merdaka)
?Haziran : Hari Raya Puasa
?16 Eylül : Malezya Günü
?Ekim-Kasım : Deepavali /Diwali
Gitmeden Önce Biraz Malayca
Hoşgeldiniz : Selamat datang
Güle Güle : Selamat jalan
Günaydın : Selamat pagi
İyi Geceler : Selamat malam
Teşekkürler : Terima kasih
Bir Şey Değil : Sama sama
Nasılsınız : Apa khabar
İyiyim : Khabar baik
Özür Dilerim : Minta maaf