Fuji Dağı Tırmanışı – Japonya

Tokyo’dan günübirlik Fuji Dağı’na gidip Fuji Dağı tırmanışı nasıl yapılır, Fuji Dağ’ı manzarası en güzel nerelerden görülür diye sizler için derledik ve ortaya çok güzel bir Fuji Dağı yazısı çıktı.

Fuji Dağı, Tokya’dan yalnızca 100 km uzaklıkta. Haliyle günübirlik gidip gelinecek yakın konumda bir yer.

Japoncası Fuji-San olan Fuji Dağı, Japonya’nın en ironik yapısıdır. Japonya’nın en yüksek dağı olan Fuji aynı zamanda Unesco‘nun koruması altındadır.

Fuji Dağı’na günübirlik gidecekseniz Fuji’yi en güzel görebileceğiniz noktalar Kawaguchiko Gölü, Saiko Gölü, Motosu Gölü, Shoji Gölü, Yamanaka Gölü ve Chureito Pagodasıdır. Genelde google ve instagram’da gördüğünüz fotoğrafları çoğu Chureito Pagoda’sından çekilir.

Fuji Dağı’na Ne Zaman Gidilir?

Baştan söyleyelim Fuji Dağı’nı her zaman göreceksiniz diye bir kural yok. Çünkü genelde bulutlarla kaplı olduğu için bu doğa olayı Fuji Dağı’nı görmeye engeldir. En garanti dönemi söylemek gerekirse Mart ve Mayıs aylarıdır. Hem kiraz çiçeklerinin açtığı bahar döneminin gelmesi hem de Fuji’nin karsız olması sayesinde hava bulutsuz olacaktır.

Yaz dönemi olan Haziran-Ağustos aylarını Fuji için önermiyoruz. Çünkü görüşün en kötü olduğu dönemdir. Sonbahar dönemi Eylül-Kasım ağaçtaki yaprakların kırmızıya dönmesi ile müthiş Fuji manzarası sunar.

Bahsettiğimiz dönemler Fuji Dağı manzarasını görebilmek içindir. Eğer Fuji Dağı’na tırmanacaksanız tırmanış sezonu Temmuz başında başlar ve Eylül ayına kadar devam eder.

Fuji Dağı’na Nasıl Gidilir?

Fuji dağına nasıl gidilir

Shinjuku, Shibuya ve Tokyo (Yaesu güneş çıkışındaki) istasyonundan kalkan otobüsler ile Kawaguchiko Gölü’ne gidebilirsiniz. Otobüs biletlerini gişeden veya otobüs içinden temin edebilirsiniz. Şehir içinde diğer noktalara yerel otobüslerle gidebilirsiniz. Ancak Chureito Pagodasına gidecekseniz Kawaguchiko istasyonundan kalkan trene binerek Shimoyoshida istasyonunda inmeniz gerekecek.

Eğer JR Pass biletiniz varsa Shijuku istasyonundan (JR Chuo Line-Limited Express) Otsuki’ye ücret ödemeden gidebilirsiniz. Otsuki’den Fujikyuko hattına geçerek başka bir trenle Kawaguchiko istasyonuna gitmeniz gerekiyor. Bu hat üzerinde JR Pass geçerli değildir. Küçük bir ücret ödemeniz gerekiyor. JR Pass’ınız yoksa Tokyo’dan Fuji’ye sakın trene binmeyin. Otobüs trene göre daha az bütçeli olduğu için otobüse binin.

Fuji kaplıca bölgesi olduğu için kaplıcaları ve kaplıca otelleriyle de oldukça popülerdir. Buraya kadar gelmişken gitmenizi önerdiğimiz bir diğer yer ise kaplıca deneyimi yaşayabileceğiniz Oshino Hakkai Springs’tir. Ayrıca yine Fuji Dağı’nı da görebileceğiniz tarihi Japon kasabası olan Iyashi no Sato’dur.

Fuji Dağı Hakkında Bir Kaç Bilgi

Fuji Dağı 3776 metre yüksekliği ile Japonya’nın en yüksek dağı’dır.

Fuji Dağı’na ilk tırmanan kişi bir rahiptir ve 663 yılında tırmanmıştır.

19.yy’a kadar Fuji Dağı’na kadınların tırmanması yasakmış.

Fuji, aktif bir dağdır. Bundan 3000 yıl önce son patlamasını yaşamıştır.

Fuji Dağı’na Tırmanmak Zor Mu?

Fuji Dağı Gündoğumu
Fotoğraf : wp.bohan

Fuji Dağı’na tırmanmak özel bir dağcılık eğitimi gerektirmiyor. İsteyen herkes tırmana bilir ancak yol boyu uyarılara ve yüksek irtifaya dikkat etmek gerekiyor. Fuji’ye çıkmak özel bir teknik gerektirmediği için en uygun dönemde çıkmaya karar verirseniz yanınıza rehber almanıza gerek kalmaz. Ancak önceden hiç dağa çıkmadıysanız yani tecrübeniz yoksa ve yön bulmada sıkıntı yaşarım diyorsanız rehberle çıkmanızda fayda var.

Fuji’ye tırmanış 5.istasyondan başlıyor ve 8.istasyona kadar devam ediyor. Fuji dağı’na tırmanmanın en önemli nedenlerinden biri aslında gündoğumu izlemek. O nedenle ilk gün 5.istasyondan başlayıp 8.istasyona kadar gidip buradaki kulübelerde kalmanız gerekecek. 7. ve 8.istasyon arası kayalık bir alan olduğu için burada biraz daha efor sarf etmeniz gerekeceğini bilin.

Yürüyüş yaptığınız süre boyunca belirli noktalarda ihtiyaçlarınızı karşılayacak, yiyecek bir şeyler bulabileceğiniz kulübeler de mevcut. Eğer sırt çantanızda ağırlık yapmasını istemiyorsanız yemek ihtiyacınızı bu gibi yerlerden temin edebilirsiniz. 8.istasyona akşam üzeri varıp kulübenize yerleştikten sonra geceye kadar dinlenmeniz gerekiyor.

Külübelerde konaklamanın bedeli kişi başı 45 psd’den başlıyor. Eğer konaklama yerine saatlik dinlenmeyi tercih ediyorsanız saat başı ücret ödeyerek de bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Fuji Dağı'nda nerede kalınır
Fotoğraf : japan-guide.com

Gece saat yaklaşık 03:00’de 9.istasyondaki Torii Kapısı için 170 metre daha yürümeniz gerekecek. Ve tırmanışın sonunda beklediğiniz an yani Fuji Dağı’ndaki GORAIKO – gün doğumunun eşsiz manzarasına merhaba diyeceksiniz.

Fuji Dağı’na Tırmanırken Yanınıza Almanız Gerekenler

Su geçirmez sırt çantası

Kafa feneri veya el feneri

Tırmanış ayakkabısı, rüzgar geçirmeyen ve soğuk almayan mont

Tırmanış batonu

Yiyecek, para

Fuji’nin herhangi bir yerinde kamp yapmak ve dağdan taş almak yasaktır.

Fuji Dağı Tırmanış Rotaları

Temmuz ayının ortasından Eylül ayının ortasına kadar Fuji Dağı’na tırmanmak için en uygun dönemdir. Dağ karla kaplı olmadığı için de bu dönem tırmanmanın riski yoktur.

Fuji Dağı’na sadece yabancı turistler değil yerli Japon turistler de tırmanır. O yüzden Japonya’da okulların tatil olduğu Temmuz ortasından Ağustos sonuna kadar olan dönemden kalabalık olması açısından kaçının. Yine Ağustos ayında önemli bir Budist günü olan Obon haftasında da Fuji’ye çıkmaya kalkışmayın. Japonların ölen atalarını andığı kutsal bir gün olduğu için Fuji Dağı bu dönemde ciddi kalabalıktır. Ekim ayından Haziran ayına kadar olan dönem Fuji Dağı’na tırmanmak için en tehlikeli zamandır. Fuji’ye tırmanmak için seçmeniz gereken en güzel dönem Temmuz ayının başıdır.

Rota haritasının detaylı pdf görüntüsü için lütfen fotoğrafın üzerine tıklayınız.

Fuji dağı tırmanış haritası

– Fuji Subaru Line 5th Station – Yoshida Trail

Kawaguchiko’dan gelecekseniz bu rotayı izleyerek Fuji Dağı’na tırmanmalısınız.

Yükseklik 2300 metre

Çıkış süresi 5-7 saat, iniş süresi 3-5 saat

– Subashiri 5th Station – Subashiri Trail

Yükseklik 2000 metre

Çıkış süresi 5-8 saat, iniş süresi 3-5 saat

– Gotemba 5th Station – Gotemba Trail

Yükseklik 1400 metre

Çıkış süresi 7-10 saat, iniş süresi 3-6 saat

– Fujinomiya 5th Station – Fujinomiya Trail

Yükseklik 2400 metre

Çıkış süresi 4-7 saat, iniş süresi 2-4 saat

Tırmanış dönemleri ve gerekli bilgilere Fuji Dağı resmi sayfasından ulaşabilirsiniz.

More from the blog

KYOTO GEZİLECEK YERLER – 2024 Güncel Tüm Bilgiler

Kapsamlı kaleme aldığımız Kyoto gezi rehberi siz gezi severlere çok faydalı bir kaynak niteliğindedir. Japonya gezi planı yapıpta Kyoto gezilmeden dönülür mü? Elbette ki Hayır! Öyleyse buyrun makalenin...

Sagano Bambu Ormanı – Japonya

SAGANO BAMBU ORMANI - Arashiyama - Kyoto Bambu ağacı daha çok Amerika, Asya ve Afrika'da bulunan 1000 değişik cinsi olan bir ağaç türüdür. Zor yetişen bir...

Tokyo’da Gezilecek Yerler

Tokyo gezimiz boyunca Tokyo'da gezilecek yerlerin hepsini gezmeye vaktimiz yetmese de bir çok yerini gezip, görme şansımız oldu.  Tokyo yapılacak aktiviteleri, görülecek yapıları, bize göre oldukça değişik...

HİROSHİMA’DA GEZİLECEK YERLER

Hiroshima gezilecek yerler rehberi ile Japonya'nın görülmeye değer en güzel 3 noktasından bir tanesine ev sahipliği yapan Miyajima adası ve Itsukushima tapınağı için buyrun makalemiz. Osaka'da otelimizden check out yaparak Shin-Osaka...