Roma’nın gezilecek yerleri sayesinde Roma‘yı daha yakından tanımaya ne dersiniz!
Roma efsaneye göre M.Ö 753 yılında Romulus ve Remus isimli ikiz kardeşlerin kurduğu bir şehirdir. 2.000 yıldan fazla tarih sahnesinde yerini alan Roma şehrinde bir çok tarihi anıt, yapı, kilise, su kemerleri ve görülmesi gereken daha bir çok yapı vardır. Roma’da görülecek o kadar fazla yer vardır ki sizler için Roma’da görülmesi gereken yerler nelerdir derlemek istedik.
VATİKAN MÜZESİ
Müze içerisinde yer alan sanat bölümü, Raphael odaları ve sistina şapelinde bulunan mozaikler, tablolar, resimler, heykeller ve halılar görülmeye değer eserlerdir.
AZİZ PETRUS BAZİLİKASI
San Pietro meydanında Roma’daki en büyük 4. bazilika ve 60.000 kişilik kapasitesi ile Hristiyanlığın en büyük kilisesidir.
SISTINA ŞAPELİ
Ünlü ressam Michelangelo’nun 520 metrekarelik alana 4 yıllık çalışması sonucu meydana getirdiği muazzam eser nedeniyle şapel günde binlerce ziyaretçi ağırlamaktadır.
AŞK ÇEŞMESİ (The Trevi Fountain)
Dünyanın en çok bilinen çeşmesidir. Çeşmede emeği geçen sanatçılar Bernini, Guiseppe Pannini ve Nicola Salvi’dir. Klasik ve barok yapıma sahip çeşmeyi 1762 yılında Guiseppe Pannini tamamlamıştır.
KONSTANTİN KEMERİ
I.Konstantin’in kazandığı zafer anısına dikilimiş Konstantin kemeri M.S 315’de yapılan 21 metre uzunluğu ile Roma’nın en uzun tarihi yapısıdır. Kemer üzerindeki süsler ve yazıtlar o tarihten günümüze kadar tahrip olmadan gelebilmiştir.
PANTHEON
Pantheon şuan katolik kilisesi olarak kullanılıyor. Bir çok tanrıların buradaki insanlar tarafından kabul edilmesi ile bir imparatorluk pantheonu haline gelmiştir. Onu yaptıran aslında Julius Sezar sonra imparator Augustus’un damadı Marcus Agrippa’nın M.Ö 25’de yaptığı söyleniyor. Bu yapıyı 6 asır sonra ancak Ayasofya geçmiştir. Pantheon’un kubbesinin yüksekliği ve yarıçağının birbiribne eşit olması en dikkat çekici özelliklerinden biridir. Tek ışık kaynağı tepedeki Oculus ismindeki delikten gelmektedir.
KOLEZYUM
Kullanıldığı dönem boyunda 300.000 kişinin öldürüldüğü arenadır. İnsan katliamının en büyük sahnelerine şahit olan yapıda artık dünyanın neresinde idam cezası kalkarsa o tarihte Kolezyum’un ışıkları 1 hafta boyunca gece-gündüz açık bırakılıyor.