Dünya Harikası listesine girmiş olan yapılar, şaheserler ne yazık ki küresel ısınmanın yarattığı iklim değişikliği ve artan sıcaklıklar ve benzeri sebeplerden ötürü yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır.
Çin Seddi
7.300 km uzunluğu olduğu bilinen seddin %30’u yıkılmış kalan %20’si gezilebilir durumdadır. Ve ziyaretçiler %20 ayakta kalan seddin üzerinde yürüyüş yaptıkları için zamanla Çin seddi yıpranmaya başlamaktadır.
Alaska Glacier Bay Ulusal Parkı
Küresel ısınmanın yarattığı olumsuz etki nedeniyle buzullar yavaş yavaş erimekte bunun yanı sıra ekolojik sistemde ciddi zarar görmektedir. 100 yıl öce 150 buzul bulunurken, 2005 yılından 27 tane buzul kalmıştır. 2030 yılına kadar bu 27 buzul da eriyeceği söylenmektedir.
Hindistan Tac Mahal
Agra şehri Jumna nehri kenarında Babür imparatorluğunun 5. hükümdarı 5. Şah Cihan tarafından sevdiği kadın Arcümend Banu’nun (Mümtaz Banu Begüm) onuruna yaptırdığı yapıya yılda 4 milyon turist ziyaret gerçekleştirmektedir. Şehir kirliğinden dolayı yapının duvarları sararmakta olduğu için binanın yanından araçların geçmesine izin verilmemektedir. 17. yy’dan kalma yapının ziyarete kapatılması düşünülmektedir. Ziyarete kapatılması halinde yalnız dışarıdan görmek mümün olacaktır.
Maldivler
1.196 mercan adadan oluşan Maldivler de %80’i iklim değişikliği nedeniyle buzulların erimesi sonucu her yıl su seviyesi artmaktadır. Bilim adamlarının tahminlerine göre 2100 yılında deniz seviyesi 1.4 metre yükselmiş olacak.
Avustralya Büyük Set Resifi
Yine küresel ısınma sonucu su sıcaklığında ki artışlar nedeniyle deniz canlılarının değişek koşullara uyum sağlamakta zorluk çekmesi ve bilinçsiz avlanma ile mercanların toplanması ile Dünya harikası bir yer daha tehlike altındadır. 40 yıl içerisinde yok olacağı tahmin edilen 2.600 km genişliğindeki olağanüstü resif sistemi yok olmadan önce mutlaka burada dalış yaparak gözlemlemek gerekmektedir.
Venedik
Venedik bataklığa yakın sığ bir denize kazık çakılarak 118 kumul üzerine inşa edilmiştir. Kışın güneydoğudan gelen Sirocco rüzgar ile deniz kabarmakta ve deniz seviyesinde ki bir çok yer sular altında kalmaktadır. Yükselen deniz seviyesi ve yaşanan gel-git aynı zamanda yüksek miktardaki tuz oranının binaların sütunlarına nüfuz etmesi de çok önemli faktörlerden biridir.
Peru Machu Picchu
15.yy. da İnkalıların yaptığı yapı günde 3.000 ziyaretçi sayısıyla günden güne kontrolsüz gelişen turizmden dolayı ciddi zarar görmektedir. Dağın eteğinde Aguas Calientes kasabasındaki yine kontrolsüz kentsel gelişme de zarara sebep olan etkenlerden biridir.